Промени в организацията на менютата

През последните години, благодарение на своите клиенти и партньори, и водени от постоянния стремеж да направим системата по-полезна и удобна, bilid претърпя съществено развитие, като добави много нови функционалности и разшири обхвата на съществуващите. В желанието си да направим новите възможности по-достъпни и за да подобрим потребителското изживяване, направихме промени в организацията на менютата, наименованията на някой основни категории и преструктурирахме настройките. Наясно сме, че вече сте свикнали с текущото разположение и наименования, и че промяната може първоначално да Ви се стори малко объркваща, но вярваме, че промените ще създадат повече прегледност и бърз достъп до всички важни функционалности и настройки в системата.

И така, нека да Ви запознаем по-детайлно с промените, които направихме:

Главното меню вече има следният вид:

 • Меню Регистър
 • Меню Договори
 • Меню Приходи
 • Меню Разходи
 • Меню Справки
 • Меню Задачи
menuredesign

Преименувахме главно меню Имоти на Регистър – там е мястото на всички регистри за имотите.

 • Преименувахме подменю Собственици на Управляваща компания – в това меню са само данните на управляващата компания и нейната информация. Отделихме логиката на Собствениците и Менажиращите фирми, за да разграничим начина на работа и операциите с тях. Меню Собственици е преместено в главно меню Договори.
 • Преименувахме подменю Сгради на Имоти – в bilid вече могат да се управляват не само различни видове сгради, но и земеделски и промишлени имоти, зали и халета, сглобяеми постройки и други. За да избегнем объркване в наименованието и за отразим по-широкия обхват на системата, обобщихме регистъра под име Имоти.
 • Преименувахме подменю Наемни Единици на Единици – в регистър Единици могат да се въвеждат не само наемни помещения, а и такива които се събират такси, извършват се поддръжки или се въвеждат за пълнота на данните – апартаменти, служебни и сервизни помещения, за собствено ползване и др
menuredesign

Добавихме ново главно меню Договори. В него са включени всички функционалности свързани с договорените отношения и комуникацията с клиентите.

 • В подменю Собственици са списъците и операциите със собствениците на единици.
 • Добавихме група Автоматизация, в която са събрани всички автоматизираните операции относно договорите в системата – начисление на договорени услуги, засичанията на оборотите за подоходния наем, годишната индексация на услугите.
 • В Клиентски портал групирахме функционалностите свързани с контактната информация, изпращането на съобщения към клиентите и настойките за клиентския портал.
menuredesign

В меню Приходи са операциите с обработка на документи.

 • В него също добавихме нова група Автоматизация, в която са събрани всички автоматизирани операциите относно приходните документи – автоматизираното издаване на документи, начислението на лихви и неустойки и интеграцията с банковите транзакции.
menuredesign

В меню Разходи групирахме добавихме ново подменю Настройка на разходи, което води към настройките за разходните центрове, измервателни точки и уреди.

menuredesign

В меню Справки добавихме разделители и наименования между различните групи справки за по-добра видимост и категоризация.

menuredesign

В меню Настройки прегрупирахме различните настройки във сходни функционални и логически категории.

menuredesign

Надяваме се, че всички тези промени ще направят работата с bilid още по-приятна и ефективна. Ще се радваме на вашата обратна връзка, както и препоръки за подобрения и улеснения в системата.

Благодарим Ви, че ни се доверихте с управлението на вашия бизнес!
Екипът на bilid.

Във видеото по-долу може да видите направените промени:

Хареса ли ви тази статия? Споделете я чрез бутоните:
Бюлетин с новини и интересни статии свързани с Фасилити и Пропърти Мениджмънта
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте всеки месец полезна информация свързана със Управлението на собственост и Фасилити мениджмънта.