Управление на наименованието на услугите във фактурата

Управление на наименованието на услугите във фактурата

Управлението на наименованието е възможно на три нива – глобално за всички документи, специфично за отделен документи и специфично за определен договор. Глобалната настройка се намира в Настойките на система. В нея се показват списък с всички услуги и чрез бутона “Промени” се отваря възможността да се зададе поредността и допълнителен текст към наименованието на услугата. Възможните допълнителни текстове са – отчетен период, сграда и единица. Бутона “Количество” контролира това дали да се показват кв.м. или стойност 1 за количество на услугата. Освен допълнителният текст може да се зададе и разделител между изброяванията. Поредността се управлява от последователността на натискане на бутоните.

След като са зададени глобалните настройки всички следващи документи ще се визуализират по зададеният начин. За вече издадени документи може да се отиде в изгледа на документа и да се настроят допълнително. Когато се правят настройки в документа има два варианта на запис – Запис за документа и запис за договора. Бутона “Записа за договора” добавя допълнение в него записващ направените промени, при което всички следващи документи ще се създават с тях. За договорите без добавени специфични настройки за изписването на наименованието се взима в предвид глобалните настройки.

Хареса ли ви тази статия? Споделете я чрез бутоните:
Бюлетин с новини и интересни статии свързани с Фасилити и Пропърти Мениджмънта
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте всеки месец полезна информация свързана със Управлението на собственост и Фасилити мениджмънта.