9 предимства на Уеб Базираните софтуерни решения

В тази статия ще направим сравнение между традиционните софтуери инсталирани на място и уеб-базираните софтуерни решения.

Поредица “Как да управляваме ефективно своите имоти”

Уеб базираните софтуерни решения за бизнеса (SaaS – Софтуер-като-услуга) се появяват за първи път през 2000/2001г. и от тогава с големи темпове се налагат като икономическа алтернатива на скъпите традиционни софтуерни продукти и платформи. Единствената разлика с традиционния софтуер, който за да се използва трябва да се инсталира върху клиентските компютри е, че Уеб базираният софтуер може да се ползва само с наличието на Уеб Браузър. Тази разлика обаче се оказва много съществена и прави възможно софтуерът и хардуерът да се предлагат като една обща достъпна услуга. Широкото навлизане на бързия интернет, достъпът до хардуерни споделени ресурси и ключови промени в бизнес моделът на предлагане на софтуерните решения създаде нови ефективни модели на управление в почти всички бизнес сегменти. Уеб базираният софтуер се превърна в следващата еволюция на софтуерната индустрия.

Тук разглеждаме 9-те ключови предимства и как това може да придаде съществена стойност на вашия бизнес.

1. Ниска първоначална цена на притежание

От къде идва по-ниската цена за ползване на облачните услуги? Основно от икономиите в мащаба и ефективното използване на ресурсите. Когато един специализиран мощен сървър се използва едновременно от 50 компании, цената на ползване на всяка компания е незначителна, спрямо това една компания да притежава собствен сървър. Освен това в моментите, когато компанията не използва услугите на сървъра, същите могат да бъдат предоставяни на друга компания, която има нужда в този момент. Това създава ефективно използване на ресурсите. Така всеки заплаща само толкова, от колкото има нужда и води до възможности за постигане на бизнес цели и намаляване на разходи

2. По-бързо започване на работа

Всички ресурси са готови и започването на работа може да отнеме минути. Спестява се от време за  инсталация, конфигуриране на хардуер, инсталирането на софтуера и други. При облачните приложения всичко това е автоматично и без намеса от ваша страна или от други технически лица. Това ще позволи по-бързо усвояване на ползите с по-малко риск.

3. Без Разходи за ИТ поддръжка

Уеб-базираният софтуер се хоства на сървъри поддържани от оторизиран доставчик, който се грижи за  поддръжката на сървъра и неговият хардуер, за лицензиране на операционната система, за мрежова конфигурация или разходи по софтуерната поддръжка. Технически специалисти дежурят 24 часа в денонощието и използват най-съвременни софтуерни технологии за предотвратяване на проблеми и са в пълна готовност да възстановят системите при възникнали инциденти.

Това не само Ви осигурява спокойствие, но и Ви спестява разходи за персонал, който в други случай биха били съществени.

4. Достъп от всяка точка

Уеб-базираният софтуер може да бъде достъпван от всяка точка на света с интернет връзка. Не е необходимо да конфигурирате защитни стени(firewall) и предоставяне на достъп до определен интернет протокол (IP) адреси, когато потребителите са у дома или на път. Това позволява оптимално използване на времето на служителите.

5. Ефективна съвместна работа

Когато екипите Ви имат достъп да редактират и споделят документи по всяко време и от всяко място, те са в състояние да направят повече заедно и да го правят по-добре. Това води до по-ефективна екипна работа, информация в реално време и пълна видимост при съвместна работа.

6. Мобилност

Мобилните технологии промениха начина по който работи бизнеса в днешно време. Таблетите и смартфоните са задължителен бизнес аксесоар, тъй като те увеличават ефективността и производителността на работа. Това означава, че прекарвате по-малко време пред компютъра и повече време на фронтовата линия. Това е страхотна новина за техници по поддръжката, които се нуждаят от достъп до системата на място когато извършват своите задачи. Повечето мобилни приложения могат да бъдат достъпни от всяко мобилно устройство, така че не се налагат разходи за покупка на скъпи и специализирани такива.

7. Периодично обновяване с новости

Поддържането на софтуера актуален е от решаващо значение. Новости разработени за едни клиенти, стават автоматично достъпни за всички. Открита грешка от един – решава проблеми за всички. Софтуерните актуализации могат да предложат нови възможности, подобрения и работни процеси, които постоянно да повишават вашата ефективност. С Уеб базираният софтуер, ъпдейтите са включени в абонамента и се появяват автоматично, така че вие ​​винаги имате най-новата версия на софтуера без допълнителни разходи.

8. Поддръжка на база с данни

При традиционният софтуер инсталиран на място, отговорността и грижите за архивирането на вашата база данни на редовни интервали от време е Ваша. В случай на инцидент с твърдия диск на вашия сървър или компютър рискувате да загубите всичките си важни оперативни данни и документи.

С уеб-базираният софтуер управлението на архивирането на базата данни е част от предоставяната услуга, като данните Ви се съхраняват едновременно на различни сървъри и на няколко местоположения, по този начин са защитени от повреди в хардуера и дори природни бедствия. Така можете да бъдете сигурни и спокойни, че вашият софтуер и данни ще бъдат постоянно на разположение.

9. Бизнес Фокус

Използването на Уеб базиран софтуер предоставя свободата бизнесът да се фокусира върху същинския си бизнес. Важно е бизнесът да има възможност да се съсредоточи върху стратегическите си цели, докато поддръжката и предоставянето на софтуер като услуга ще се поеме от доверен доставчик.

Вече съществува Уеб базирано решение за управлението на Вашите бизнес имоти.

Ако вие обмисляте модернизиране или прилагане на Система за управление на собствеността за първи път, уеб-базираният софтуер bilid предоставя различни предимства и оптимизации на разходите в сравнение с традиционните софтуери, инсталирани на място. Надеждността, мобилността и по-ниската обща цена за притежание, която идва с уеб-базираните системи за управление на сгради, могат да Ви дадат конкурентно предимство, което ще помогне вашата стратегия за управление на активи да премине към следващо ниво.

Свържете се с нас и се убедете сами в предимствата на Уеб базираните решения.

Хареса ли ви тази статия? Споделете я чрез бутоните:
Бюлетин с новини и интересни статии свързани с Фасилити и Пропърти Мениджмънта
Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте всеки месец полезна информация свързана със Управлението на собственост и Фасилити мениджмънта.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН!

КАТЕГОРИИ/KEYWORDS